Leefstijlcoaching

Trajecten afgestemd op jouw persoonlijke leerdoel, workshops of coaching voor bedrijven. Solluna Leefstijlcoaching heeft een breed aanbod aan diensten, zowel gericht op particulier als op bedrijven dienend voor de regio Zuid-Holland. 

Leefstijlcoaching, wanneer en voor wie?

Voor iedereen die een veranderwens heeft op het gebied van leefstijl, voor degene die zich weer lichamelijk en geestelijk fit wil voelen. Leefstijlcoaching richt zich op bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning/slaap. Deze factoren worden uitgebreid besproken en daarbij kijk ik ook naar onderlinge samenhang. Hoe verwachten we bijvoorbeeld dat ons lichaam functioneert als we niet voldoende van de juiste voedingsstoffen tot ons nemen? Zo is het eten van voedsel met de stof tryptofaan belangrijk voor onze slaap. Dit wordt uiteindelijk omgezet tot melatonine. Dit ter illustratie hoe voeding samen kan hangen met slaap.

Hoe ziet mijn werkwijze eruit?

Voorafgaand aan een coachtraject plan ik graag met een ieder een vrijblijvend telefonisch/digitaal kennismakingsgesprek in van circa 20 minuten. Hierin zal ik vertellen wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen op basis van jouw vraag aan mij. Ook belangrijk om te kijken of wij een klik hebben en zal ik eerlijk zijn of leefstijlcoaching dienend is voor jouw hulpvraag. Op deze manier kunnen we beslissen om samen door te gaan naar het intakegesprek en het vervolgtraject. Ik wil vooral dat jij een keuze maakt waar je je fijn bij voelt. Beslissen we na het kennismakingsgesprek om samen verder te gaan? Dan volgt het intakegesprek. Hierin kijken we naar jouw leefstijl en bespreken we op welke gebieden jij verandering zou willen zien. Aan de hand hiervan stellen we realistische doelen waar je naartoe gaat werken tijdens het traject. 

Individuele coaching

Ieder mens is uniek, zo ook het proces wat zich gaat vormen. Als leefstijlcoach is het mijn missie om begeleiding te bieden bij het behalen van jouw leefstijldoelen en het creëren van een duurzame gedragsverandering. We gaan opzoek naar wat voor jou werkt om een gezonde leefstijl te creëren. Ik zal met oprechte interesse naar je luisteren en vragen stellen. Dit zullen vragen zijn die je aanzetten tot nadenken over jezelf. Ook zullen deze vragen zorgen voor nieuwe inzichten waardoor beweging ontstaat richting jouw persoonlijke doel. Ik bied je handvatten voor het vinden van een gezonde balans in leefstijl. Tevens zal ik je voorzien van de nodige informatie over de gebieden waar verandering nodig is voor het behalen van jouw leefstijldoel. 

Voor bedrijven

Ook binnen bedrijven is het mogelijk om aan de slag te gaan met leefstijlcoaching. Zowel individueel per werknemer, als voor groepen. Hierbij werk ik samen met coach collega Karin van den Bos, gespecialiseerd in systemisch werken ter bevordering van de  groepsdynamiek. Op deze manier bundel ik graag kennis en expertise voor een optimaal resultaat.

Tevens bestaat ook de optie om voorlichtingen en workshops te geven. Dit kan op alle onderwerpen op het gebied van leefstijl, zoals eerder beschreven bij de BRAVO-factoren. Ook op het gebied van een burn-out of bore-out kunnen presentaties worden gegeven door de specialisatie van Karin van den Bos als o.a. burn-out coach. Heb jij als werknemer een specifiek onderwerp welke je graag onder de aandacht wil brengen van de werknemers? Of meer bewustwording creëren in het kader van veilig en gezond werken? Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

FAQ

De coachgesprekken zullen plaatsvinden op De Polderij in Maassluis of een in samenspraak uitgekozen locatie.

Neem voor tarieven of andere informatie contact met mij op. 

Leefstijlcoaching richt zich op bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning/slaap. Als jouw doel betrekking heeft op deze gebieden, zou leefstijlcoaching dienend kunnen zijn. Mocht je twijfelen, neem dan vooral contact met mij op. 

Je hoeft nog niet alles helder te hebben. Ik zal je introduceren in leefstijlcoaching en wat dat voor je kan betekenen. Het belangrijkste is toewijding op het pad naar jouw doelen en wensen.