Kies jij voor jouw geluk?

‘We mogen elke dag opnieuw een keuze maken’

Dit is iets wat mijn moeder regelmatig aan mij meegeeft. Ik vind dit zelf een geruststellende gedachte en hier sta ik de laatste tijd wat meer bij stil. Het is soms erg eenvoudig en vaak ook een natuurlijke reactie om te gaan rampdenken. Maar wat als we onszelf even de tijd gunnen en de situatie daarna nog eens bekijken? Dan komen we er vaak achter dat veel is op te lossen en dat we juist weer een stap verder zijn.

Het leven is keuzes maken en op een dag komen er veel keuzes op ons af. Van klein en eenvoudig, tot groot en complex. Maar het belangrijkste is, we mogen terugkomen op beslissingen die eerder gemaakt zijn. En hoe mooi is dat eigenlijk? Als we erachter komen dat de keuze die we hebben gemaakt ons toch niet zo gelukkig maakt als we hadden gedacht, kunnen we weer opnieuw kiezen voor iets anders. In sommige gevallen is dit wellicht minder eenvoudig, maar we hebben een keuze.

Kom je er bijvoorbeeld achter dat de baan waar je werkt toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht? Vervelend, maar wat een mooie ontdekking dat je weet wat je wél zoekt. Dit geldt niet alleen bij keuzes maken voor een loopbaan, maar is in alle situaties van toepassing. Je bent weer een stap dichterbij datgeen wat je zoekt. Dit is een ontwikkelproces en gaat alsmaar door. Door het ontdekken van wensen en verlangens, kan je weer nieuwe keuzes maken die aansluiten bij dat wat je voor ogen hebt.

Mijn boodschap: blijf vooral je wensen/verlangens ontdekken en neem het jezelf niet kwalijk als het niet zo uitpakt als gehoopt. Wees lief voor jezelf!

Weet jij nou niet goed welke keuzes je zou willen maken of waar je gelukkig van wordt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Share: